Likvidum

Översikt

 • Belopp: 10 000 – 600 000 kr
 • Återbetalningstid: 1–15
 • Nominell ränta: 2,95 %–25,95 %
 • Effektiv ränta: 2,99 %–29,27 %
 • Kreditupplysning av UC

Ansökningskrav

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga skulder hos Kronofogden

Ränteexempel: För ett annuitetslån på 200 000 kr, 8 års återbetalningstid, nominell ränta 7,45 % och 495 kr i startavgift samt 20 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 7,78 %. Totalkostnad: 268 128 kr eller 2 793 kr/månad fördelat på 96 inbetalningar.

Med Likvidums jämförelsetjänst får du en enkel överblick över olika låneerbjudanden. På så sätt kan du jämföra de olika långivarna för att bedöma vilket erbjudande som passar dig bäst. Med en ansökan och en kreditupplysning når du ett flertal långivare och banker som kan erbjuda dig ett lån om du uppfyller deras krav.

Jämför lån upp till 600 000 kr utan säkerhet med en löptid på 1–15 år. Likvidum förmedlar såväl privatlån som samlingslån och billån.

En låneförmedlare av likvida medel

Likvidum är en låneförmedlare som jämför privatlån, samlingslån och billån åt privatpersoner. De beställer en kreditupplysning utifrån din ansökan och skickar den därefter vidare till de långivare och banker som de samarbetar med. Därefter tar du emot erbjudanden från de långivare som kan bevilja dig ett lån utifrån din ansökan och din kreditprövning.

Likvidum gör alltså jobbet åt dig när det gäller att jämföra olika långivare. Dessutom behöver det bara tas en kreditupplysning i ditt namn, fastän din ansökan når ut till ett flertal långivare. Om du hade kontaktat dem en och en hade var och en av dem tagit en kreditupplysning på dig.

Privatlån

Den största låneformen som de förmedlar är privatlån. Privatlån är en vanlig typ av konsumtionslån som tas utan säkerhet och oftast kan uppgå till max 600 000 kr. De privatlån som Likvidum förmedlar ligger på mellan 10 000 till 600 000 kr. Eftersom lånet tas utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill.

Billån

Likvidum förmedlar även billån. För billånen gäller samma lånebelopp, löptider och krav som för privatlån. De billån som Likvidum jämför är också lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver någon kontantinsats till bilköpet.

Samlingslån

Samlingslån är också en typ av privatlån utan säkerhet som ofta marknadsförs som ett lämpligt val för dig som har många mindre lån och krediter. När du har flera lån kan det betyda att du får betala onödiga månadsavgifter för flera olika lån, vilket du (till exempel) enbart skulle behöva betala hos en långivare om samlade alla de mindre lånen i ett större.

Därför kan det finnas pengar att spara på samlingslån, men du måste undersöka noggrant om den effektiva räntan verkligen blir lägre. Annars samlar du lånen bara för att förenkla återbetalningarna, så att du slipper betala flera olika långivare varje månad.

Ansökningskrav

Eftersom Likvidum är en låneförmedlare så är det de olika långivarna som har de egentliga ansökningskraven. Kraven kan därför variera från långivare till långivare. Det som dock gäller generellt när man ska söka om lån i Sverige är följande:

 • Man ska vara minst 18 år gammal
 • Man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • Man ska ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Man får inte ha några skulder hos Kronofogden

Finansiell information, kostnader och avgifter

Precis som med ansökningskraven beror de slutliga kostnaderna på just den långivare som låntagaren väljer att gå vidare med. Därför kan inte Likvidum sägas ha den eller den avgiften – deras tjänst är kostnadsfri för användaren, men de mottar provision av själva långivaren om en låntagare väljer att ta ett lån som förmedlats av Likvidum.

I Sverige finns ett räntetak på konsumtionslån som inte får överstiga 40 %. Det finns också ett kostnadstak som inte får överstiga själva lånebeloppet.

De långivare som Likvidum jämför har dock individuell räntesättning som kan variera mellan följande siffror:

 • Nominell ränta: 2,95 %–25,95 %
 • Effektiv ränta 2,99 %–29,27 %

Prisexempel:

För ett annuitetslån på 200 000 kr, 8 års återbetalningstid, nominell ränta 7,45 % och 495 kr i startavgift samt 20 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 7,78 %. Totalkostnad: 268 128 kr eller 2 793 kr/månad fördelat på 96 inbetalningar. Individuell ränta 2,95 %–25,95 % (effektiv ränta 2,99 %–29,27 %).


Om Likvidum

Likvidum är ett företag som jämför olika långivare på marknaden för att kunna hitta bästa möjliga erbjudande till sina kunder. Från sitt kontor nära Globen i Stockholm jobbar deras team bestående av 60 medarbetare på att öka sin tillväxt. Som låneförmedlare satsar de på att erbjuda en så smidig tjänst som möjligt till framtida låntagare. Sedan de grundades 2015 har de förmedlat lån till över 100 000 kunder.