Företagslån

Jämför företagslån

Behöver du pengar för att expandera ditt företag eller för att möta alla verksamhetens behov? Vi har tagit fram en lista med de företagslån som vi tycker är bäst på marknaden.

Det är vanligt att små företag har brist på kontanta tillgångar. När företaget expanderar ökar ofta kostnaderna innan intäkterna börjar trilla in. Beroende på vad företaget sysslar med tar det förstås olika lång tid att skörda frukten av arbetet, men när det gäller försäljning av många varor och tjänster kan det dröja länge innan man faktiskt får betalt för dem. I de fallen där betalningarna kan dröja kan det vara en god lösning att hitta någon form av finansiering.

Det finns olika tillvägagångssätt för att finansiera sin verksamhet, men de vanliga storbankerna är inte alltid så givmilda när det gäller att låna ut pengar till företag, särskilt när det gäller mindre eller nystartade företag. Men det finns ingen anledning att misströsta – det finns faktiskt en uppsjö av andra banker och långivare på marknaden. Här på Finanzia hjälper vi dig att få en översikt över några av dem.

Jämför företagslån och hitta det lån som passar dig bäst

  • En ansökan – en UC – 19 långivare
  • Du kan välja det bästa erbjudandet
  • Potentiellt EU-lån med 20 % borgenkrav
  Lånebelopp: 50 000 – 5 000 000 kr
  Löptid: 6 mån – 5 år
  Svarstid: Inom 24 timmar
  Samarbetspartners: 19
  Snabbt svar
  • Ansökan är helt kostnadsfri
  • Endast 1 kreditupplysning hos UC
  • Låneförslag inom 2 dagar
  Lånebelopp: 10 000 - 5 000 000 kr
  Löptid: 1 mån – 5 år
  Utbetalning: Ofta samma dag
  Samarbetspartners: 22
  Snabbt svar
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Jämför 18+ långivare - Välj bästa lånet
  • Endast 1 UC
  Lånebelopp: 20 000 – 7 000 000 kr
  Löptid: 1 mån – 5 år
  Svarstid: Inom 24 timmar
  Samarbetspartners: 18
  Snabbt svar
Lån anpassade för dig

Olika typer av lån till olika behov

Det är ett vanligt problem att små företag med bra idéer har brist på pengar när de har växtvärk eller skulle vilja satsa på att expandera. Även om verksamheten går riktigt bra kan en begränsad tillgång till kapital hindra tillväxten – kanske har man bara råd med utgifter precis när intäkterna kommer in; kanske har man ingen riktig buffert ifall att man skulle drabbas av plötsliga reparationskostnader eller liknande.

Mot den bakgrunden kan olika typer av företagslån hjälpa företaget att ta sig ur plötslig ekonomisk knipa eller att finansiera utgifter som kan öka verksamhetens tillväxt. Förutom traditionella lån (i form av en klumpsumma) finns det många långivare som erbjuder olika typer av check- eller företagskrediter, leasing av utrustning eller fordon, och även factoring (försäljning eller belåning av fakturor).

Se över verksamhetens möjligheter och potential

Beroende på vad ditt företag är i behov kan olika finansieringslösningar lämpa sig olika väl. Ibland kanske det heller inte är ett rent behov, utan snarare en satsning som gör att företaget kan vara i behov av större ekonomiska resurser.

Förutom vilka behov just ditt företag har finns det även andra faktorer som är viktiga att tänka på innan man ansöker om ett företagslån. Faktorer som företagets omsättning och kreditvärdighet är ofta avgörande för huruvida ett lån kommer beviljas eller inte. Det är viktigt att ha koll på företagets ekonomi och vilka lånekostnader företaget faktiskt skulle ha råd att betala tillbaka. Ett lån kostar alltid pengar, men ibland kan ett lån ge nya möjligheter som i sig bringar in högre vinster än själva lånekostnaderna.

Låna som enskild företagare

Om du är enskild företagare så är du och ditt företag en och samma fysiska person rent juridiskt. Det ger dig som privatperson ett större ansvar för företagets ekonomi, men det ger dig också fler möjligheter. Som enskild företagare kan du låna pengar till ditt företag på privat håll och använda dem för företagets räkning. En typ av lån som du kan ta som privatperson är privatlån. Här på Finanzia kan du jämföra privatlån och läsa mer om hur den lånetypen fungerar.