Bensinkort

kreditkort som ger rabatt på bensinDe bästa bensinkorten 2022

Få rabatt varje gång du tankar bilen hos alla bensinstationer. Med rätt kreditkort kan du få rabatt varje gång du tankar. Jämför bensinkort och skaffa det kortet som passar bäst till dig. Varför inte få rabatt när du kan?

Här är bensinkorten vi gillar bäst. Kom ihåg att kreditkorten också har andra fördelar än rabatt på bensin och drivmedel. Flera har bonus på alla varuköp, gratis reseförsäkring och andra fördelar som återbäring.

Komplett Bank Mastercardt ger dig 0,5% rabatt hos alla bensinstationer. I tillägg får man 1% rabatt på alla varuköp över 20 000 kr och 4% hos komplett.se.

Bank Norwegian Visa ger 0,5% cashpoints hos alla bensinstationer och 0,5% cashpoints på alla andra varuköp med kortet upp till 100 000 kr pr år.

 • Bank Norwegian Visa

  0,5% Cashpoint bonus på allt du tankar.

  0,5% Cashpoint bonus på allt du handlar upp till 100 000 Sek per år.

  Bästa resekortet 2019. Upp till 10% Cashpoint-bonus på flygresor hos Norwegian. All bonus kan användas till köp av flygresor hos Norwegian. Reseförsäkring med avbeställningsskydd.

  0,5% i Cashpoints hos alla bensinstationer.
  0,5% Cashpoints på alla andra köp.
  Ingen kontantuttagsavgift.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 45 dagar
  Årsavgift: 0 kr
  Åldersgräns: 20 år
  Ex. vid uppskjuten betalning: eff 21,93%, 15000 ö/12 m. Tot: 16.673
  • Bonus
   0,5% Cashpoint bonus på allt du handlar på köp upp till 100 000 Sek per år. Upp till 10% Cashpoints på flygresor hos Norwegian. Bonusen används till att köpa flygbiljetter hos Norwegian.
  • Försäkringar
   Reseförsäkring med avbeställningsskydd.
  • Ränta
   19,99%
  • Cashback
   Nej
  • Bensinrabatt
   0,5% cashpoints hos alla stationer.
  • Inkomstkrav
   Framgår inte
  • E-faktura
   0 kr
  • Aviavgift
   45 kr (pappersfaktura)
  • Korttyp
   Visa
  • Uttagsavgift
   0 kr. Ingen avgift för kontantuttag i Sverige och utomlands.
  • Valutapåslag
   1,75%
  • Läs hela recensionen
Hitta ditt perfekta kreditkort

Få rabatt på bensin och diesel varje gång du tankar med rätt bensinkort

Vi menar att alla som kör en bil som går på bensin och diesel bör ha ett bensinkort för att kunna få rabatt varje gång man tankar. 

I den första halvan av 2019 såldes det ca 95% bensin och dieseldrivna bilar i Sverige. Det betyder att bilar som går på fossila drivmedel som bensin och diesel fortfarande är de överlägset mest populära och sålda bilarna. Med ett bensinpris som ligger på 15-16 kr per liter har många människor stora bensinkostnader. Det som kanske folk inte vet är alla kan få rabatt när det tankar bilen på ett enkelt sätt. Man kan skaffa ett bensinkort som ger rabatt på bensin och drivmedel. Varför inte tanka billigare när man man kan?

Det enklaste sättet att tanka billigare är att skaffa ett bensinkort.

Ett bensinkort är ett kreditkort som ger rabatt när man tankar bilen. Här finns det flera olika alternativ, en del kort ger rabatt hos alla bensinstationer och en del kort ger rabatt hos specifika bensinstationer.

Bensinkort översikt

Ett av våra favoritkort som bensinkort är Komplett Bank Mastercard. Med Komplett Bank kortet får man 1% cashback hos alla bensinstationer man tankar på. I tillägg för man 1% i CashBack på alla köp man gör med kortet och 2% på alla köp man gör på Internet. Detta är ett kort som alla kan få ut bonus på väldigt enkelt. Kortet har också förmåner som reseförsäkring till hela familjen.

OKQ8 Visa är ett annat bra bensinkort som ger 20 öre per liter rabatt hos OKQ8 och 2% i bonus på dina övriga köp hos OKQ8s bemannade stationer. Med OKQ8 kortet får man också en bonus på 0,3 – 0,6% på alla andra köp man gör med kortet, med undantag hos andra bensinbolag än OKQ8. Bonusen betalas ut kvartalsvis i form av en bonuscheck. Väljer man att använda bonuschecken för köp hos OKQ8:s är bonusen värd 0,6 % av dina bonusgrundande köp. Väljer man att istället ta ut bonusen i kontanter är bonusen värd 0,3 %.

Ett annat kort som fungerar bra som bensinkort är Bank Norwegian Visa som ger 0,5% cashpoints på allt du tankar och på alla andra köp du gör med kortet upp till 100 000 kr per år. Cashponts används för att betala flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian. Norwegiankortet kommer också med en reseförsäkring till dig och hela familjen.

Circle K MasterCard ger 15 öre i rabatt per liter på bemannade Circle Ks stationer. Man får inte rabatt hos några andra bensinbolag med Circle K Mastercard men får 0,5% i bonus på alla andra, med undantag då alltså från köp hos konkurrerande bensinbolag.

Preem Mastercard är ett kort som ger 25 öre per liter rabatt på Preems bemannade stationer. Tankar man hos de obemannade stationerna med kortet får man 10 öre i rabatt per liter. Detta kortet ger heller ingen rabatt hos andra bensinstationer och ger ingen bonus på varuköp. Om man inte tankar hos Preem fungerar Preem Mastercard inte som ett bensinkort eftersom det bara är bensinrabatt hos Preem.

Med Shell Mastercard får man 15 öre i rabatt per liter hos Shells bemannade stationer. Kortet ger också 1% i kontantbonus på alla andra varuköp med undantag for drivmedel och köp hos andra bensinstationer än Shell.

Bensinstasjoner i Sverige: Shell, Circle K(före detta Statoil), Preem, OKQ8, St1, Bilisten, Dalvik Oil, Din-X, Green Petroleum, Gulf, Ingo Oljeshejkerna Johnsson, Pump, QStar, Runes Bensin och Oljeimport.