Kreditkort

Det går att spara pengar på att ha ett bra kreditkort. Hitta kreditkortet som passar bäst till dig och din ekonomi.

Vi har samlat kreditkort med bra rabatter och erbjudanden för att göra processen snabb och enkel. Se i listan om du hittar ett kreditkort med fördelar som passar till dig.

 • Få en snabb och enkel översikt över bra kreditkort
 • Ansök enkelt på några minuter helt gratis direkt på nätet.
 • Du kan ansöka flera kort om du vill det.
 • Du oftast svar på ansökan direkt.
 • Upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker.
  Rese- och avbeställningsförsäkring.
  Upp till 8 veckors räntefri kredit.
  Bra App för mobil. Se hur mycket reward rabatt du har på mina sidor.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 56 dagar
  Åldersgräns: 20 år
  Årsavgift: 0 kr
 • Bonus på alla köp med kortet!
  1% bonus på alla varuköp.
  2% bonus på alla köp av varor på Internet.
  4% bonus på alla köp hos komplett.se.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 50 dagar
  Åldersgräns: 20 år
  Årsavgift: 0 kr
 • 0,5 % CashPoints på köp upp till 100 000 kr per år
  Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter med Norwegian.
  Ingen avgift för kontantuttag.
  Rese- och avbeställningsförsäkring.
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 45 dagar
  Åldersgräns: 20 år
  Årsavgift: 0 kr
 • 0,5% bonus på alla varuköp.
  Extra bonus på 0,5% – 5% på köp hos Coop.
  Betal-, medlems- och kreditkort i ett kort.
  Kompletterande reseförsäkring
  Max kredit: 100 000 kr
  Räntefri kredit: 55 dagar
  Årsavgift: 0 kr 1:a året sen 295 kr
  Åldersgräns: 20 år
 • Få bonuspoäng på alla köp.
  Reseföräkring
  6 månaders räntefri nedbetalning
  Kontaktlös betalning. Kan anslutas till Masterpass.
  Max kredit: 150 000 kr
  Räntefri kredit: 60 dagar
  Årsavgift: 245 kr
  Nominell ränta: 12,36 - 17,32%

Hur väljer man rätt kreditkort?

Det viktigaste är att ha ett kreditkort som passar till ditt normala liv. Ett bra sätt att starta är att först scanna igenom lite snabbt vilka typer av fördelar olika kreditkort har och sen tänka igenom vilka fördelar som passar bäst till dig.

Om du är interesserad i att få rabatter och bonusar när du handlar så bör du kalkylera hur du normalt spenderar dina pengar. De flesta rabatter och fördelar är linkade till att du får en rabatt eller bonus när du köper någonting. Om du till exempel åker mycket bil och tankar bilen med bensin eller diesel så kan det vara en fördel att ha ett bensinkort som ger dig rabatt på varje liter du tankar.

Handlar du ofta på internet kan det vara smart att antingen ha ett kort som ger rabatter i vissa butiker eller att ha ett kort som ger bonus på alla varuköp.

Reser du mycket bör du kanske ha ett kreditkort som ger dig förmåner under resan som reseförsäkring, gratis uttag utomlands, rabatt på hyrbil osv.

Logiken med kreditkort är att du spar pengar på det du köper. Då är det en fördel om du klarar att hitta ett kreditkort som ger dig rabatter och bonusar på det du normalt handlar oavsett om du har rabatterna eller inte.

Du bör göra en liten kartläggning om vad du normalt använder pengar på och försök sedan att hitta ett kreditkort som passar ditt användarmönster.

Om du vill spara pengar med ett kreditkort måste du helst betala tillbaka hela beloppet du har använt med ditt kort varje månad. Betalar du inte det utestående beloppet måste du betala ränta på den överskutande krediten till nästa månad, och det kostar pengar.

Behöver du låna pengar till ett större belopp som det tar tid att betala tillbaka bör du hellre ta ett privatlån, än att använda kreditkortet eftersom att räntan på ett privatlån normalt är ganska mycket lägre än på ett kreditkort.

Jämför kreditkort
Vi har gjort en enkel översikt med några av de bästa och mest populära kreditkorten på marknaden så att du snabbt och enkelt kan få en översikt för att kunna hitta ett kort som passar till dig.

Beskrivningen av de olika korten på vår webbsida en översikt och inte fullständig information. De fullständiga villkoren till korten står på websidorna till bankernas repsektive kort. Vi har inte med alla kreditkort i Sverige men ett urval av de kort som finns, de korten vi gillar bäst. 

Ansök om kreditkort enkelt och snabbt med BankID.
De flesta banker har enkel ansökningsprocess som normalt bara tar några minuter att genomföra. Signerar du ansökan med BankID så får du hos de flesta banker svar på din ansökan med en gång.

Använd ditt Kreditkort med sunt förnuft

Tips for att använda kreditkort
Du bör alltid betala tillbaka hela beloppet du har använt med ditt kort varje månad så att du inte får ett utestående belopp som går vidare till nästa månad, då måste du betala ränta på krediten du har använt. Om du får räntekostnader på din kredit så är det svårt att spara pengar med ett kreditkort sen räntan normalt är ganska hög.

Av säkerhetsmässiga grunder så kan det vara bra att lagra telefonnummer kundtjänsten till ditt kort så att du kan få hjälp om du behöver det. Om du tappar bort ditt kort bör du spärra det så snabbt som möjligt så att ingen annan kan använda det. Kundtjänst kan också hjälpa dig med att få nödkontanter eller med att få ett nytt kort.

Lär dig pin-koden utantill och visa aldrig koden för någon, inte heller familjemedlemmar.

Alla kort på vår sida är godkända av finansinspektionen.