Krea företagslån

Krea företagslån logo

Snabbt svar

Översikt Krea företagslån

 • Belopp: 10 000 – 5 000 000 kr
 • Återbetalningstid: 6 mån – 5 år
 • Uppläggningsavgift: 0 kr

Krea ansökningskrav:

 • Har ett Svenskt registrerat bolag som Enskild firma, HB, KB, AB eller Ekonomisk förening.
 • De flesta långivare kräver att inget skuldsaldo hos Kronofogden finns. Enstaka långivare accepterar skuld från Skatteverket hos Kronofogden.
 • Nystartade företag kan ansöka.
Krea erbjuder företagslån till mellan 10 000 – 5 000 000 kr. Krea jämför över 20 långivare och är den låneförmedlaren flest samarbetspartners för företagslån. När du får erbjudanden via långivarna kan du enkelt jämföra förslagen och välja det bästa erbjudandet.

Ansök enkelt online. Du får möjlighet att ge mer information om ditt företag och generellt ger mer information fler och bättre låneförslag.
Välj det bästa lånet – Långivare återkommer med låneförslag inom 2 arbetsdagar. Du kan enkelt jämföra förslagen och välja det som passar ditt företag bäst.
Du får pengarna in på kontot – I sista steget ger du uppgifter för att kunna fullfölja utbetalningen och skriver sedan på avtalet. I många fall kan du ha pengarna på företagskontot redan samma dag.

Krea företagslån översikt

 • Låna mellan 10 000 – 5 000 000 kr
 • Din ansökan går ut till över 20 långivare – du kan välja bästa erbjudandet.
 • Ansök enkelt online med BankID.
 • Bara 1 kreditupplysning görs.
 • Räntan sätts efter företagets historik, nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter att betala tillbaka.
 • Snabb utbetalning.
 • Tjänsten är kostnadsfri.

Jämför företagslån kostnadsfritt med Krea Företagslån

Med Krea Företagslån kan du jämföra företagslån från olika långivare helt kostnadsfritt. Om du väljer att gå vidare med ett låneförslag via Krea får de provision från långivaren för detta. Därför är ansökan kostnadsfri.

Ansökan är  inte bindande

Att göra en ansökan via Krea är aldrig bindande. De får aldrig betalt förrän du hittat ett låneförslag du är nöjd med.

Vilka långivare samarbetar Krea Företagslån med?

De samarbetar med följande banker och långivare: Approva, Aros, Avida, Balanzia, Billecta, Capcito, Corpia, DBT, Fedelta, Ferratum, Froda, IMH, Klarna, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR, Qapitala, Qred och Toborrow.

Jämför företagslån med Krea


 Vilken ränta får mitt företag på lånet

Räntan på ett företagslån sätts efter ditt företags historik, nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter att betala tillbaka. Hur mycket du måste betala varje månad bestäms även av vilken amorteringstid du väljer – längre tid betyder lägre månadskostnad men ofta också högre total kostnad för lånet. Genom jämförelse får du flera olika alternativ och vi finns även till hands för att hjälpa dig göra det bästa valet för ditt företags situation.

Det gjørs endast 1 Kreditupplysning

Även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman. Observera att du kan komma att få flera brev som meddelar att kreditupplysningar gjorts på ditt företag eller dig men det är som nämnt endast 1 kreditupplysning som registreras då Krea har ett samarbete med UC som gör att flera långivare kan ta del av samma kreditupplysning.

För att jämföra lån hos Krea behöver du:

 • Ha ett registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Ekonomisk förening, Kommanditbolag eller Enskild firma.
 • De flesta långivare kräver att inget skuldsaldo hos Kronofogden finns. Enstaka långivare accepterar skuld från Skatteverket hos Kronofogden.

Här kan du se på fler företagslån.


Om Krea företagslån

Froda är ett svenskt företag. Froda har som mål att hjälpa småföretag att växa. Idéen var att skapa ett företagslån som ska passa in i småföretagens vardag snarare än att företagaren skall passa in i det traditionella bankväsendets mall. De typiska kunderna är restauranter, butiker, caféer, frisörsalonger och andra liknande småföretag med kortförsäljning runt om i landet.

Med hjälp av en datadriven analys tar Froda hand om den krångliga låneprocessen. De har en snabb och enkel ansökan med fast pris och helt utan dolda avgifter. Du som ansöker får en rättvis kreditbedömning som är baserad på ditt företags kortförsäljning och inte på prognoser eller antaganden.

Froda är en del av Monetise Capital AB, som startades 2015 och drivs av fem grundare. Oliver Mohseni är VD och Nicklas Storåkers (en av grundarna till Avanza) är styrelseordförande.